Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. WALLSTROM REDING

 

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα υπό την προεδρία του Νίκου Σηφουνάκη προσεκλήθη η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Margot Wallstrom, αρμόδια για την Στρατηγική Επικοινωνίας της ΕΕ, η οποία παρουσίασε τις νέες πρωτοβουλίες που εξετάζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως η δημιουργία ενός νέου αυτόνομου ευρωπαϊκού προγράμματος για την επικοινωνία, με στόχο να μειωθεί το χάσμα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ευρωπαίων πολιτών.
Όπως ανέφερε ο Νίκος Σηφουνάκης ''εν όψει των επόμενων ευρωπαϊκών εκλογών θα απαιτηθεί η μέγιστη επικοινωνιακή προσπάθεια εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να ενισχυθεί η συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών. Σήμερα είναι η καλύτερη στιγμή για να εξετάσουμε τις νέες πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν σε αυτόν τον τομέα για το προσεχές μέλλον''.

Στη σημερινή συνεδρίαση της  Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας συμμετείχε επίσης η Επίτροπος για τα ΜΜΕ και την Κοινωνία της Πληροφορίας κ. Viviane Reding, η οποία αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία για τη νέα ''Οδηγία για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων επικοινωνίας'' (Τηλεόραση Χωρίς Σύνορα).

Όπως ανέφερε ο Νίκος Σηφουνάκης ''η νέα οδηγία παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις σχετικά με τη διάρκεια του διαφημιστικού χρόνου προσφέρει μια σειρά από καινοτομίες και βελτιώσεις: ανταποκρίνεται στις τεχνολογικές εξελίξεις και στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής, περιέχει σύγχρονες ρυθμίσεις για την προστασία των ανηλίκων και την πρόσβαση στις τηλεοπτικές υπηρεσίες των ατόμων με προβλήματα ακοής/ όρασης, ενισχύει την πολυφωνία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.      

Τέλος, η Επίτροπος Reding αναφέρθηκε στο νέο κανονισμό για τη μείωση των τελών προαγωγής για την κινητή τηλεφωνία ο οποίος μετά τη συμφωνία μεταξύ Συμβουλίου και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα τεθεί σε εφαρμογή στις 30 Ιουνίου ώστε να ωφεληθούν άμεσα οι Ευρωπαίοι πολίτες από τη μείωση του κόστους κλήσης όταν ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους.